Váltózár minősítések

Bear Lock minősítés (zip)

Diamond Lock minősítés (zip)

Látogatóink száma:

Cégünk álltal kifejezetten ajánlott prémium minőségű riasztó és rablásgátló típusok:

Cobra logó

In Car Blue logó

Cégünk által forgalmazott elektromos lopás-rablásgátló és riasztó rendszerek, tolatóradar típusok:

8 tanács autóriasztó választásához

A piacon legelterjedtebb ugrókódos rádió-távirányítású riasztók jelei 10-20 m-es távolságon belül ellophatóak, többféle módszerrel manipulálhatóak. Az ellopott jel felhasználásával a tolvaj feltűnés nélkül hatástalanítja a riasztót.

Az autótolvajok technikai fejlődése oda vezetett, hogy az eddig "feltörhetetlennek" tartott BMW EWS-III-as indításgátló rendszerét is feltörték. A középkategóriájú autók többségének az ellopása, a gyári indításgátló rendszer kiiktatása nem okoz problémát a tolvajnak. Luxuskategóriába tartozó, újabb modellek ellopása körülményesebb, viszont "kifizetődőbb". Egy indításgátló emulátor kereskedelmi forgalomban 22000-25000Ft-ért vásárolható.

Következzen néhány tanács, amin érdemes elgondolkodnod, ha riasztót szereltetsz az autódba, vagy ha leállítod valahová az autódat:


1. Profi autókhoz profi megoldás

Mivel a technikai fejlődés nagyot ugrott a 90-es évek óta,ezért az autó nem csak motor és néhány vezeték. Már vezetékek és érzékelők tömkelege vár arra, hogy segíthessen megvédeni magát és beépíthessük a rendszerünkbe. A gányolásnak és mindenféle sufni-megoldásnak lejárt az ideje. Pont. Profi autókhoz válasszunk profi megoldást. Ha kilátszik egy érzékelő, a szakavatott szem biztosan észreveszi!


2. Gyári autóriasztó mellé kiegészítő védelem

A gyári védelme(ke)t érdemes saját választású riasztóval, vagy védelemmel kiegészíteni. A gyári könnyen kiismerhető, helyettesíthető. Könnyen hozzáférhetőek az un. All Data CD-k, amiken egy autó minden adata szerepel. A használt védelem pontos leírásával együtt.


3. Kombinált autóvédelem

Érdemes kombinálni a különböző típusú és funkciójú kiegészítőket. Egy riasztó telefonos modullal és motortér-zárral már jóval komplikáltabb feladatot jelent bárkinek, mivel szűkíti a hozzáférés lehetőségeit. Egy váltózár vegyítve egy trükkös indítással is már jóval komolyabb feladat (nehezebb kiszúrni, hogy a váltózáron kívül babrálnak még valamivel...).


4. Biztonságos parkolás

Ha takarásban van az autónk, akkor könnyebb préda, mintha "szellősebb" helyen helyeznénk el. Figyeljünk egy kicsit erre, még ha nem is oldható meg minden esetben a megfelelő parkolás.


5. Sziréna helyett rejtett riasztás

Szinte mindenki immunissá vált a dudáló, villogó, és bömbölő autóra, mert már sok autó riasztójának érzékenységét állították be rosszul. Lehet kifizetődőbb az olyan riasztó, ami csak minket értesít, és még a kis gonosz delikvens sem tudja, hogy igazából már régen nincs biztonságban, és hamarosan jön a gazdi egy fa testápolóval... ;-)


6. Az autó értékének 1-2%-át érdemes riasztóra költeni


7. Csak szervíz állással is rendelkező riasztót vásárolj!

Olyan riasztót válasszunk, aminek van "szervíz" állása, hogy ne kelljen boldog-boldogtalannak elmondani, mi is van kiépítve a mi kis erődítményünkbe. Minden autónak szüksége van néha átvizsgálásra, ellenőrzésre. A titkainkat és amik ránk tartoznak tartsuk meg magunknak.


8. A risztó vezérlő kártyát ne a kulcsok mellé tedd!

Jópofa dolog a kártyás riasztó, de miután 2-szer fenthagyjuk a lakásban, valószínűleg legközelebb már felkerül a kulcsunk mellé, ahol már nem a leghatékonyabban látja el az eredeti feladatát...