Váltózár minősítések

Bear Lock minősítés (zip)

Diamond Lock minősítés (zip)

Látogatóink száma:

Cégünk álltal kifejezetten ajánlott prémium minőségű riasztó és rablásgátló típusok:

Cobra logó

In Car Blue logó

Cégünk által forgalmazott elektromos lopás-rablásgátló és riasztó rendszerek, tolatóradar típusok:

Tytan Dipol váltózár

Kifutott termék! Csak meglévő kiszerelése! 12.000 Ft

A Tytan-Dipol egy mechanikus védelmet nyújtó váltózár, mely a biztonságtechnika területén a hazai és nemzetközi elismerései által méltán vívta ki a közkedveltséget. Korszerűsége és a magas fokú hatékonysága az autóvédelem területén többek között annak köszönhető, hogy ez az első kivehető zárbetéttel rendelkező, professzionális váltózár-szerkezet.

A Tytan-Dipol a sebváltókar használatát akadályozva hiúsítja meg az autótolvajok tevékenységét. A váltókart zárszerkezettel fixálja, így a hátramenetben, illetve az automata sebváltós gépjárműveknél a parkoló állásban rögzített váltókar miatt a reteszelő tüske nyitásáig nem lehetséges elindulni.
A finn minőségű Abloy betét és a tárcsás felépítésű zárkonstrukció a biztosíték arra, hogy a hagyományos cilinderes zárszerkezeteknél használt illegális nyitási megoldásokkal - mint például fúrás, zárbetörés, fésűs nyitás, - itt hasztalanul próbálkoznak a tolvajok. A betétet védő különlegesen kialakított acél tok pedig ellenáll a vibrációs módszernek is.
A zárbetétnek az a tulajdonsága, hogy kivehető, azért fontos, mert mivel egyedül az Ön tulajdonát képezi, sem az autója kölcsönadásakor, sem eladásakor nem köteles azt másnak átadni. Ha új személyautót vásárol, a korábbi Abloy betét abban is használható. A zárhoz tartozékként biztosított eredeti kulcsokon kívül másolatokat egyedül a gyártó tud készíteni az Ön személyes kódkártyájának a segítségével, mert a gépjárműve védelme érdekében a helyi forgalmazók nem vezetnek nyilvántartást a kódkombinációkról.
A Tytan-Dipol váltózár így többszörösen nyújt védelmet gépkocsija számára. Ezenkívül harmonikusan illeszkedik az autó belső kialakításához, nem zavarja sem a funkcionális, sem a kényelmi tényezők érvényesülését. Működésére 10 év garanciát vállalunk.

A Tytán-Dipol váltózár szerkezete és alkalmazása

A váltózárnak kétféle változata van: kivehető és kiugró. A kiugró annyiban tér el a kivehető változattól, hogy ott a zármag magától kipattan a nyitást követően. A személyautó leállítása után csupán be kell nyomni a zárbetétet a foglalatba, ami alaphelyzetben reteszelési, zárt állapotban van. A nyitás a kulcsokkal lehetséges. A stiftes kivitelnél nyitott állapotban a blokkoló csak a zármaggal együtt eltávolítható.

A váltózár acél kerete egy nagy szilárdságú, plazmavágóval kialakított váz. Ebbe illesztik azt az acél tokot, mely védi a zárat a külső behatásoktól és illegális nyitási kísérletektől. A váltókart blokkoló csapot a tartókonzol perselyében egy zárnyelv rögzíti, ami alapértelmezett állapotában reteszelési módban van. A nagy szilárdságú, keményre edzett acélból készült reteszelő tüske a sebváltás kivitelezését akadályozza meg.

A szerelés

A váltózár beszerelés a gépkocsi főbb szerkezeti elemeit nem sérti, ezért az autó garanciáját nem is befolyásolja.
A zár tartószerkezete a váltókar borítása alá a kulisszára vagy a sebességváltó csatornára van felszerelve, oldhatatlan kötéssel. A gyári csavarokhoz illeszkedő törőfejes csavarok és a szabadon forgó persellyel szerelt anyák és imbuszcsavarok acélgolyó beütésével válnak oldhatatlanná, aminek jelentősége abban áll, hogy a váltózár eltávolítása utcai körülmények között lehetetlen, és műhelyben is több órát igénybe vesz. A beszerelés időtartama 1-2 óra, mely akár helyben megvárható, szerelőműhelytől függően megtekinthető.

Elismerések, ajánlások

  • Eureka 96 - Ezüstérem
  • IENA 97 - Aranyérem
  • SECUREX 97 - Aranyérem
  • ISO 9001 minőségbiztosítás
  • TÜV
  • KERMI
  • MABISZ
  • ORFK
  • BRFK
  • SOLD-SECURE

A Tytan-Dipol váltózárat Európa szerte több mint 850.000 elégedett autó tulajdonos használja. Csatlakozzon hozzájuk Ön is!A TYTAN-DIPOL sebességváltó-zár