Váltózár minősítések

Bear Lock minősítés (zip)

Diamond Lock minősítés (zip)

Látogatóink száma:

Cégünk álltal kifejezetten ajánlott prémium minőségű riasztó és rablásgátló típusok:

Cobra logó

In Car Blue logó

Cégünk által forgalmazott elektromos lopás-rablásgátló és riasztó rendszerek, tolatóradar típusok:

Hogyan védekezzünk az autólopás ellen?
Öt tipikus eset - tanácsok a lopás kivédésére

A baj megelőzhető mivel mi magunk is számos olyan helyzetet produkálunk az életben, hogy alkalmat adunk az autó tolvajnak arra, hogy könnyedén ellopja az autónkat. Nem fogja a drága riasztórendszer, autólopást gátló berendezés megóvni autónkat, ha mi magunk adunk lehetőséget pl.: garázsból való kiállás, kerti kapu becsukása, setén az autó tolvajnak hogy elvigye autónkat. Pár tanulságos esettet, szedtünk össze.

1. Csalás az autószervizben

A nem gondosan megválasztott szerviz is okozhat problémát, éppen ezért csak leinformálható szervizbe vigyük az autónkat, és ha lehetőség van rá ne hagyuk ott az autónkat, inkább várjuk, meg amíg elkészül.
Pár éve történt, hogy egy Törökbálinti autószalonba az ott dolgozó szerelő titokban másolta a javításra leadott kulcsokat, de pechére nem vette észre az autóban a gps berendezést.
Pár nap múlva mikor ellopták az autót, ezen bukat meg. Nagyon sok szétszedet autót találtak a vidéki családi ház garázsában. Több milliós autók voltak darabjaira szedve. Várták az újra hasznosítást!
Bár ilyen ellen nehezen lehet védekezni, mivel nincs ki írva a szervizbe, hogy kik dolgoznak ott. De ez az esett is jól példázza, hogy sajnos minden megtörténhet. A legtöbb pénzt hozó bűnözői szakma az autólopás.


2. Autómosó

Az autótulajdonos elment az autómosóba ahol ott hagyta a nagy értékű autóját, hogy ö míg vígan vásárol addig gondos kezek, kitakarítják az autóját.

Hát a gondos kezek takarítottak is!

Kulcsmásolás (ami szakavatott kezeknek 1 perc), aztán csipet kiszedték a gyárkulcsból (nagyon sok típusnál ki lehet szedni) amit aztán pillanatragasztóval beragasztottak a gyújtáskapcsoló alá, hogy érzékelje a chipet a biztonsági rendszer, így a tulaj kulcsával is indul, meg a tolvajéval is! (mivel a chip már benne, van a gyújtáskapcsolóban). Ez az egész egy szakavatott embernek 2 perc.
Következmény: Pár nap múlva ellopták az autótulajdonosnak az autóját. Az autó tolvaj pechére egy közúti igazoltatáson lebukott, és a rendőrség elfogta. Kihallgatásakor részletes mindenre feltáró vallomást tett a nyomozó hatóság előtt. Így derült fény az autó eltulajdonítás körülményeire.
Várjuk meg gondosan, amíg kitakarítják az autónkat, és nem veszítsük szemelöl a kulcsot.


3. A ház előtt

Amikor kiállunk a garázsból akkor is hajlamosak vagyunk őrizetlenül hagyni az autónkat, ráadásul járó motorral! Aztán csodálkozunk, ha valaki bepattan és ellopja az autónkat.
Itt igyekszünk felsorolni milyen trükkel, tudnak hozzá férni autókulcsunkhoz, hogy azt akár egy óvatlan pillanatban elemelve ellophassák az autónkat.


4. Autólopás besurranásos módszerrel

  • Gyakorlatilag úgy működik, hogy a gengszter(ek) kocsikáznak éjjel és nappal bár mely időszakban lecsapnak „címet keressek” és ha épp találnak egy megfelelő helyzetet, egy csendes utcát vagy egy csábító ablakot azonnal lecsapnak.
  • A lehető legrövidebb úton belopóznak az udvarba, ha esetleg kutya van, az sem számít. (egy 5000.- Ft ós elektromos kutyariasztó elnémítja a kutyát, vagy egy étel).
  • Ha ez megvan, keresnek egy nyitott vagy könnyen nyitható ajtót, ablakot, szép halkan benyomják úgy, hogy szinte észre sem lehet venni és már be is jutottak. De általában nyitva marad sokkhelyen éjszakára a bejárati ajtó.
  • Nem is kell, nagyon bemenni a lakásban. Általában a bejárati ajtó mellett rakunk ki mindet otthon és jelen esetben egy táska, a kocsi kulcs elöl hagyása nagyon nagy károkat tud okozni.
  • A kulcs elemelése után szép halkan kinyitják a garázst, kerti kaput, kitolják az autót és elviszik, menet közben a megtalált táskánkból kiemelt hitelkártyáról, amiben benne volt a PIN kód, és le is veszik az összes pénzt.
  • A bűnözök bemennek a lakásba, szobába simán míg mi az igazak álmát alusszuk, átnézik a szekrényeket, szobákat, szépen kifosszák a lakást.
  • Sok esetben lehetett olvasni a rendőrségi bűnügyi hírekben, hogy a neszre felriadó lakástulajdonost megverték, kirabolták. Érdemes ilyenkor imitálni az alvást bármennyire is nehéz.
  • Bele se tudok gondolni, reggel felkelek, megkávézok és indulnák dolgozni.

Védekezés

Ne hagyunk semmit elöl, még otthon se! Zárjuk az ajtót éjszakára, tegyük egy fiók mélyére a kocsi kulcsokat. Az értékeinket ne tartsuk szemelőt.
Semeddig sem tart keresni egy helyet akár a szobában, vagy lakás bármely pontján ahol értékeink biztonságban vannak. Nem csak éjszaka dolgoznak a besurranó tolvajok!


5. Autó eladás közben

Egy példa: a tulajdonos meghirdeti a jó állapotban lévő, keveset futott stb. nagyon jó paraméterekkel rendelkező autóját. Pár nappal később jönnek is a "kedves" vevőnek hitt tolvajok. Kedvesek, elegánsak, stb. aminek az eladó nagyon örül, mivel mindig is ilyen gazdának akarta továbbadni a féltett autóját. Az információ csere után eljön a próba ideje. A tulajdonos odaadja a kocsi kulcsát a "vevőnek", bízván nem lesz semmi gond, hisz olyan rendesek. A próba megtörténik, a kocsit vissza is hozzák. Olyan rendesek, hogy arra a helyre teszik vissza a kocsit ahonnan kiálltak. A kulcsot visszaadják, mondván minden ok., de még megnéznek egy két darabot és majd jelentkeznek. A tulajnak fel sem merül, hogy egy másik ugyanolyan márkájú autó kulcsát adták neki a kezébe.

Azt hiszem innen már folytatnom sem kell a storyt.

Soha ne adják ki a kulcsot a kezükből.