Váltózár minősítések

Bear Lock minősítés (zip)

Diamond Lock minősítés (zip)

Látogatóink száma:

Cégünk álltal kifejezetten ajánlott prémium minőségű riasztó és rablásgátló típusok:

Cobra logó

In Car Blue logó

Cégünk által forgalmazott elektromos lopás-rablásgátló és riasztó rendszerek, tolatóradar típusok:

Szimtech motortérzár

Szimtech P 04 - P 05 motortérzár »

Váltózárral együtt árengedmény!

37.000 Ft helyett 31.000 Ft

Szimtech P 04 R - P 05 R motortérzár »

Váltózárral együtt árengedmény!

40.000 Ft helyett 34.000 Ft

Fontos tudni, hogy minden keresztmotoros, manuális váltóval szerelt gépjárműnél megkerülhető a váltózár nyújtotta védelem a motrtérből. A váltókartól induló segessségkapcsoló bowden egynesen a motortérben elhelyezkedő sebességváltóműre kapcsolódik egy úgynevezett faudi fej segítségével. Ez a faudi fej egy műanyagból vagy ritkább esetekben fémből készült csukló, ami egy határozott mozdulattal leakasztható a sebességvátóműről. Íly módon ki let iktatva a váltózár által lezárt segessségkapcsoló bowden. Ezután a a sebességváltóművön kézzel egyszerűen lehet kapcsolni egy kettes vagy hármas sebességi fokozatot, amivel szinte bárhova el lehet jutni mindenféle nehézségek nélkül.

Továbbá a gépjárművek 90%-nál a motortérben van elhelyezve a vezérlő elektronika. Ha a tolvajok hozzáférnek, onantól kezdve másodpercek kérdése, hogy be tudják indítani a gépjárművet a gyári kulcs használata nélkül.

A motortérzár segít benne, hogy ne lehessen illetékteleneknek kinyitni a motorteret és ezzel nagyon megnehezíti a tolvajok dolgát.

Sajnos nem minden típusú gépjárműbe szerelhető teljes biztonsággal!